2 minutes

Cultuur en activiteiten,

Evenementen

"Ontdek de Schatten van de Herfst in het Land van Bouillon: Ideeën voor de Herfstvakantie en Terug naar School"

De zomer loopt op zijn einde, wat betekent dat het binnenkort tijd is om je voor te bereiden op terug naar school gaan en herfstuitjes te plannen. Als je op zoek bent naar een boeiende bestemming, zoek dan niet verder dan het Land van Bouillon, gelegen in Corbion. Deze herfst en tijdens de herfstvakantie is deze regio rijk aan activiteiten en ontdekkingen die je niet mag missen. In dit artikel delen we enkele ideeën om je verblijf onvergetelijk te maken.


Wandeling "De Geschiedenis van de Tabak"


Tabak van de Semois is een kostbaar erfgoed van de regio, erkend om zijn uitzonderlijke kwaliteit en ambachtelijke vakmanschap. Het wordt over de hele wereld geëxporteerd en belichaamt de ziel van dit land. Als je nieuwsgierig bent naar de geschiedenis ervan en de geheimen van de productie wilt ontdekken, kom dan op 1 en 29 oktober naar het Toerismekantoor van Vresse sur Semois voor een unieke begeleide wandeling. Georganiseerd door "Semoisnature" biedt deze excursie je de mogelijkheid om de Tabak-ruimte te bezoeken. Zorg ervoor dat je van tevoren je plaats reserveert om deze kans niet te missen.


Reserveer hier



Halloween in het Kasteel van Bouillon


Als je van spanning en opwinding houdt, heeft het Kasteel van Bouillon een onvergetelijke ervaring voor je tijdens Halloween. De enge avonden vinden plaats op 27, 28 en 31 oktober. Je zult donkere en vochtige kamers verkennen in volledige duisternis, de mysterieuze hoeken van het kasteel verkennen. Deze unieke ervaring is bedoeld voor jong en oud op zoek naar sensatie. Reserveer nu voor een angstaanjagende nacht die je niet snel zult vergeten.


Boek hier voor Halloween


Burlende Herten: Verbinding met de Natuur


De herfst is het seizoen waarin de natuur zich tooit in haar mooiste kleuren, en in het Land van Bouillon kun je in contact komen met de lokale fauna door te luisteren naar het burlen van de herten. De koning van het bos probeert andere mannetjes te imponeren om de hindes te verleiden, en zo ontstaat een fascinerende geluidsshow. De beste periode om het burlen van de herten te beleven, is tussen half september en half oktober. Je zult blij zijn te weten dat dit natuurlijke spektakel vanuit de 4 Chalets Corbion bewonderd kan worden, wat een unieke en rustgevende ervaring biedt.


En om je alvast in de stemming te brengen, is hier een video die je zintuigen zal prikkelen.


Link naar de video van het burlen van de herten


De herfst in het Land van Bouillon in Corbion belooft een seizoen vol ontdekkingen, avonturen en verwondering te zijn. Of je nu van geschiedenis, fotografie houdt, of op zoek bent naar een dosis adrenaline voor Halloween, deze regio heeft voor elk wat wils. Dus bereid je voor op onvergetelijke momenten en reserveer nu je herfstuitje in het Land van Bouillon.