2 minutes

Cultuur en activiteiten

Ontdek de Tabaksroute van de Semois

Ontdek de Tabaksroute van de Semois: Een Reis door het Hart van de Ardennen


Na een reeks workshops over tabaksteelt (geïllustreerd door de foto's hierboven) vorig jaar, nodigen we u uit voor een unieke reis door de geschiedenis en het terroir van België: de Tabaksroute van de Semois. Deze schilderachtige route voert u door de prachtige landschappen van de Ardennen, in het spoor van de ambachtslieden die de geschiedenis van deze uitzonderlijke tabak hebben vormgegeven.


Een Route Vol Ontdekkingen


De Tabaksroute van de Semois slingert zich door de charmante dorpjes van de Semoisvallei en biedt u een diepe duik in de lokale geschiedenis en tradities. Deze route is bezaaid met onmisbare plekken waar u de geheimen van de tabaksteelt kunt ontdekken, eeuwenoude droogschuren kunt bezoeken en gepassioneerde producenten kunt ontmoeten.


Belangrijke Stops langs de Tabaksroute:


Vresse-sur-Semois: Bekend om zijn idyllische landschappen, introduceert deze stop u in de traditionele droogschuren, waar tabak nog steeds in de open lucht wordt gedroogd, een oude methode die de Semoistabak zijn unieke smaak geeft.

Alle-sur-Semois: Duik in de lokale geschiedenis door musea te bezoeken die gewijd zijn aan tabak, waar u oude rolmachines en andere gereedschappen kunt bewonderen die vroeger door tabaksboeren werden gebruikt.

Corbion: Het dorp Corbion is een waar juweeltje voor tabaksliefhebbers. Eens een belangrijk centrum van tabaksproductie in de regio, biedt Corbion vandaag verschillende activiteiten die verband houden met deze traditie. U kunt historische droogschuren bezoeken waar tabak in de open lucht wordt gedroogd, evenals lokale boerderijen die nog steeds tabak telen. Mis het kleine tabaksmuseum niet, waar de geschiedenis van de tabaksteelt in Corbion wordt verteld door middel van boeiende tentoonstellingen. U zult ook demonstraties van ambachtelijke productie zien en de kans krijgen om met producenten te spreken die hun passie en expertise delen.

Bohan: Sluit uw reis af met een tabaksproeverij bij een lokale producent. Grijp deze kans om verschillende soorten tabak te ontdekken en neem uw eigen voorraad mee naar huis.


Enkele links

Geschiedenis van de Tabaksroute: Vresse-sur Semois

Maison Martin in Bohan

Jean-Paul Couvert in Corbion

Musée du Tabac in Corbion


Een Culturele en Zintuiglijke Ervaring


De Tabaksroute van de Semois is niet alleen een reis door betoverende landschappen; het is ook een ware onderdompeling in een rijke en authentieke cultuur. Elke stop op de route biedt u de kans om in contact te komen met gepassioneerde producenten die trots en gul hun vakmanschap delen.


Praktische Tips


We raden u aan om de tijd te nemen om van elke stop op de route te genieten. Of u de Tabaksroute nu met de auto, op de fiets of zelfs te voet verkent, elke bocht belooft onvergetelijke verrassingen en ontdekkingen. Vergeet niet een camera mee te nemen om de schoonheid van de Ardense landschappen vast te leggen, en waarom neemt u niet een pijp of sigaar mee om ter plaatse van Semoistabak te genieten?


Op Weg naar Authenticiteit


De Tabaksroute van de Semois is een uitnodiging om te vertragen, de frisse lucht van de Ardennen in te ademen en u te laten betoveren door de aroma's en de geschiedenis van dit unieke terroir. Of u nu een tabaksfijnproever bent of gewoon nieuwsgierig bent om een minder bekende kant van België te ontdekken, deze route belooft een rijke ervaring vol emoties en ontdekkingen.

We hopen u binnenkort te zien op de kronkelige wegen van de Semoisvallei!

Tot snel voor nieuwe avonturen,


#Takaksroute #Takakvandesemois #droogschuuren #Ardennen