2 min read

Culture and leisure

Kajaktocht op de Semois

Enkele adressen voor kajakverhuur


Met natuurgids : 

Echappée belle en canoë:  https://www.echappee-belle-en-canoe.be/echappee-belle-en-semois/


Zonder natuurgids :

Les Epinoches - Bouillon https://www.kayak-lesepinoches.be

Récréalle - Alle: https://www.recrealle-kayaks.com/fr/accueil

La Vanne kayak - Alle https://www.kayakslavanne.be/descente-de-la-semois/

L’ami Pierre - Alle: https://amipierre.be/kayak-semois/



Kajakken in de Semoisvallei: Een Avontuur Midden in de Natuur


De Semoisvallei biedt een ongeëvenaarde kajakervaring, waar rustige wateren zich een weg banen door pittoreske landschappen, weelderige bossen en charmante dorpjes. Of je nu een ervaren kajakker bent of een nieuwkomer die op zoek is naar een buitenavontuur, deze schilderachtige bestemming is een ideale keuze voor een onvergetelijke escapade.


Ontdek de Natuurlijke Schoonheid

Gelegen in de regio Wallonië staat de Semoisvallei bekend om haar ongerepte natuurlijke schoonheid. Aan boord van je kajak zul je betoverd worden door de adembenemende panorama's die zich ontvouwen tijdens je reis. De beboste oevers, imposante kalkstenen kliffen en groene weilanden creëren een betoverend decor dat je meeneemt weg van de drukte van het dagelijks leven.


Een Avontuur Toegankelijk voor Iedereen

Of je nu een beginnende kajakker bent of gewoon op zoek bent om kennis te maken met kajakken, de Semoisvallei biedt opties voor alle ervaringsniveaus. De rustige wateren van de rivier zijn ideaal voor beginners, met een veilige en vredige omgeving om de basis van het kajakken te leren. Voor meer ervaren kajakkers bieden de delen van de Semois uitdagende obstakels, met stroomversnellingen en stromingen die je vaardigheden op de proef stellen.


Ervaar een Buitenavontuur

Kajakken in de Semoisvallei is niet alleen een sportieve activiteit, het is een echt buitenavontuur. Door langs de rivier te peddelen, krijg je de kans om afgelegen en onbereikbare plekken van de ongerepte natuur te verkennen. Stop voor een picknick op een rustige oever, observeer de lokale fauna of duik in het koele water om af te koelen tijdens warme zomerdagen.


Een Culturele en Historische Reis

Naast de natuurlijke schoonheid, zit de Semoisvallei vol met geschiedenis en cultuur. Tijdens je kajakreis kom je langs charmante dorpen en historische bezienswaardigheden, die getuigen van het rijke erfgoed van de regio. Maak een pauze om een oude kerk te bezoeken, verken een middeleeuws kasteel of dompel jezelf onder in de rustige sfeer van de kleine rivierdorpen.


Praktische Tips voor je Avontuur

Voordat je vertrekt voor je kajakavontuur in de Semoisvallei, zijn hier enkele praktische tips om ervoor te zorgen dat je een aangenaam en veilig verblijf hebt:


  1. Controleer de weersomstandigheden en de waterstanden voordat je vertrekt.
  2. Zorg ervoor dat je de nodige veiligheidsuitrusting hebt, zoals reddingsvesten en helmen.
  3. Neem voldoende water, eten en geschikte kleding mee voor je reis.
  4. Respecteer de natuur en de geldende navigatieregels langs de rivier.

Kajakken in de Semoisvallei is een onvergetelijke ervaring die je in staat stelt om opnieuw contact te maken met de natuur, spannende avonturen te beleven en het culturele erfgoed van de regio te ontdekken. Of je nu een liefhebber van buitenactiviteiten bent of een reiziger op zoek naar nieuwe ervaringen, deze schilderachtige bestemming zal je zeker bekoren.